Jag vill datera min bästa vän, men hon är med någon annan och jag kan ha skruvat upp saker.

by Gösta Sjögren on / Kärlek spel

Kära tränare, min historia är lite av en lång, så var snäll med mig. Jag ska försöka hålla den så kort som möjligt. Jag gick på college hösten 2010. Jag hängde med en tjej och hon skadade mig illa. Så medan jag var hjärtbruten började jag prata med en tjej jag visste från gymnasiet. Vi var inte vänner i gymnasiet men vi började på något sätt bli vänner vid denna tidpunkt. Hon hade just kommit ut ur ett dåligt förhållande så att vi kunde relatera till varandras problem. Snart bjudde hon mig att äta Thanksgiving middag med sin familj. Jag började känna att hon tyckte om mig så jag samlade modet att fråga henne. Dagen efter jul frågade jag henne. Jag köpte henne en stor nallebjörn och lite godis att hjälpa till. Hon vände mig ner, även om hon tyckte det var sött hur jag stotterade när jag frågade henne. Men hon sa att hon inte ville förstöra vår vänskap.

Tiden gick och vi blev goda vänner. Snart bestämde hon sig för att jag var hennes bästa vän. Jag daterade andra tjejer och hon var vid ett tillfälle den längsta saken från mitt sinne. Jag minns henne att få en ny pojkvän och det fasar inte mig åtminstone. När det kom dags för vårbrytning på min skola gick jag tillbaka till min hemstad. Hon bad mig att träffa henne ett par gånger, och det gjorde jag också. Under hela veckan skulle hon sätta ner tid med sin pojkvän så att hon kunde spendera tid med mig. Tiden gick och jag började prata med en ny tjej.

Min bästa vän från hemmet blev mycket avundsjuk. Hon pratade mig frantically hela tiden jag pratade med den här nya tjejen. En lördag hade jag ett datum planerat med min nya damvän. Min bästa vän fick reda på och ville att jag skulle träffa henne istället. Jag började tänka, kanske gillar hon mig nu. Så jag sa till min nya damvän att vänta tills nästa vecka. Min bästa vän och jag gick bowling tillsammans och det var det roligt jag hade i mitt liv. På vägen tillbaka till skolan skrev hon mig och sa att jag var fantastisk. Jag började bli kär i min bästa vän och jag kände att hon gjorde detsamma. När nästa helg kom såg vi filmer på hennes hus.

Vi såg en skräckfil och hon låg ner på bröstet på soffan. När hon vaknade och insåg vad hon gjorde, kände hon sig generad och hon bad om ursäkt. Jag sa till henne att jag inte hade något emot det alls. Så jag planerade att spendera nästa helg med henne när hon plötsligt hennes “high school sweet heart” som hade dumpat henne, frågade henne tillbaka. Hon medgav att hon tyckte om mig men hon sa att hon älskar honom. Så jag gick in i en depression. Hon märkte och kände sig dålig, så hon gjorde en resa till min skola för att överraska mig en natt. Vi såg filmer och hade mycket roligt i min sovsal. När vi gick till sängs började jag gnugga hennes nacke. Jag vet inte vad jag tänkte men en sak ledde till en annan och vi hade sex. Vi lovade att inte låta det förstöra vår vänskap och hittills har det inte. Så här var jag, jag hade bara haft sex med min bästa vän och hon var på väg att döma sin ex. Hon daterade sin ex och jag stannade vänner med henne.

Jag försökte agera som om jag inte tänkte när hon pratade om sin nya pojkvän, då det i själva verket gjorde ont dåligt.

Vi tillbringade större delen av sommaren tillsammans och hade fortfarande kul. Ungefär halv genom sommaren dumpade han henne igen. Jag trodde att jag skulle få en andra chans, men nej. Hon gick på en “Jag bryr mig inte” spree och daterade killar som bara ville ha henne för sex. De skulle behandla henne dåligt och jag skulle berätta för henne att hon var värd mer än det. Hon skulle hålla med, men gå direkt tillbaka till dem.

Detta ledde till att vi kämpade. Vi hade flera slagsmål, nästan som ett gift par. Så jag bestämde mig för att jag inte behövde detta ont. Jag lämnade henne ensam ett tag. När det var dags för skolan att börja igen, ville hon spendera tid med mig innan jag lämnade. Vid den här tiden hade hennes “high school sweet heart” frågat henne tillbaka igen! Så vi tillbringade dagen tillsammans och hon berättade om alla slags problem hon har med honom. Hon sa att jag alltid får henne att må bättre när hon är upprörd och hon saknade när vi hängde ut och vi skulle inte slåss. Jag tog all skylden för striderna men hon vägrade att släppa mig.

Hon sa att det var hennes fel. Så gick jag tillbaka till skolan och min vän gav mig tanken att sluta jaga henne och få henne att vilja ha mig. Så jag skulle bara texta henne om hon textade mig och jag skulle bara säga några saker och berätta för henne att jag var tvungen att gå till klass eller något (vilket var en lögn). Så hon började berätta för mig att hon verkligen saknat mig, men jag svarade med “jag är bara en timme bort”.

Min plan var att få henne att tänka att jag inte bryr mig så mycket, men jag är verkligen inte säker på om jag gör det rätt.

Så jag textade henne den andra dagen och berättade för henne att jag kommer tillbaka till stan och att jag ville ta henne ut för att äta och sedan gå på bio. Dessa plan kommer att falla igenom imorgon och jag undrar hur jag ska agera. Jag vill göra henne som jag igen. Jag tror att det kommer att hjälpa om jag gör henne avundsjuk, men jag är verkligen inte säker. Men det här kan vara min chans att visa henne hur kul jag kan vara och förvåna henne som jag gjorde när vi gick bowling. Så ska jag hälla mina känslor ut på henne eller ska jag bara fortsätta spela det cooltoch agera som jag egentligen inte bryr mig? Har jag gjort så här rätt? Och om jag tar ut henne och det går bra borde jag stanna en stund och agera som att jag har kul på college eller ska jag besöka henne varje helg? Snälla hjälp mig om du kan, den här tjejen betyder världen för mig.

Gösta Sjögren

Gösta Sjögren