Category: ömsesidiga förbindelser

Vad ska man göra när konflikter uppstår

by Gösta Sjögren on / ömsesidiga förbindelser

Skillnader i ett förhållande är inte bara normala, men om konstruktivt lösas, stärker faktiskt förhållandet. Det är oundvikligt att det kommer att finnas tider av sorg, spänning eller rakt ilska mellan dig och din partner. Källan till dessa problem kan ligga i orealistiska / orimliga krav, oförutsedda förväntningar eller olösta problem / beteenden hos en partner eller i förhållandet. Att lösa konflikter kräver ärlighet, en vilja att överväga din partners perspektiv även om du inte förstår det fullt och mycket kommunikation.

Hälsokommunikation är kritisk, särskilt när det finns viktiga beslut om sex, karriär, äktenskap och familj som ska göras. Nedan följer några riktlinjer för framgångsrik kommunikation och konfliktlösning.

Förstå varandras familjemönster. Ta reda på hur konflikter hanterades (eller hanteras inte) i din partners familj och prata om hur konflikter närmade sig (eller undviks) i din egen familj. Det är inte ovanligt för par att upptäcka att deras familjer hade olika sätt att uttrycka ilska och lösa skillnader. Om din familj inte var bra att kommunicera eller lösa konflikter konstruktivt, ge dig själv tillåtelse att prova några nya sätt att hantera konflikter.
Timingräknare. I motsats till tidigare begrepp kanske den bästa tiden att lösa en konflikt inte är omedelbart. Det är inte ovanligt att en eller båda parter behöver lite tid att svalna. Denna “time-out” -period kan hjälpa dig att undvika att säga eller göra skadliga saker i värmen för tillfället och kan hjälpa partner att tydligare identifiera vilka förändringar som är viktigaste. Kom ihåg – om du är arg på din partner men inte vet vad du vill ha än, det blir nästan omöjligt för din partner att räkna ut det!
Upprätta en atmosfär av emotionell support. Emotionellt stöd innebär att man accepterar din partners skillnader och inte insisterar på att han eller hon bara uppfyller dina behov på det exakta sättet som du vill att de träffas. Ta reda på hur din partner visar sin kärlek till dig, och ställ inte in absoluta kriterier som kräver att din partner alltid uppträder annorlunda innan du är nöjd.

Continue Reading