Category: Romantiska möten

Friska och problematiska förväntningar i relationer

by Gösta Sjögren on / Romantiska möten


Var och en av oss går in i romantiska relationer med idéer om vad vi vill ha baserat på familjeförhållanden, vad vi har sett i media och våra egna förflutna erfarenheter. Att hålla fast vid orealistiska förväntningar kan leda till att ett förhållande blir otillfredsställande och att slutligen misslyckas. Följande kommer att hjälpa dig att skilja mellan friska och problematiska relationer förväntningar:

Respektera förändringar. Vad du vill ha från ett förhållande i de tidiga månaderna av dejting kan vara ganska annorlunda än vad du vill ha efter att du varit tillsammans för en tid. Förutse att både dig och din partner kommer att förändras över tiden. Känslor av kärlek och passion förändras med tiden också. Att respektera och värdera dessa förändringar är hälsosam. Kärlek förändrar bokstavligen hjärnkemi under de första månaderna av ett förhållande. Av både fysiologiska och emotionella skäl kommer ett etablerat förhållande att ha en mer komplex och ofta rikare typ av passion än ett nytt förhållande.
Acceptera skillnader. Det är svårt men hälsosamt att acceptera att det finns några saker om våra partners som inte kommer att förändras över tiden, oavsett hur mycket vi vill att de ska. Tyvärr är det ofta en förväntan att vår partner bara kommer att förändras på det sätt vi vill ha. Vi kan också hålla den orealistiska förväntan att vår partner aldrig kommer att förändras från det sätt han eller hon är nu.
Express önskemål och behov. Även om det är lätt att anta att din partner känner till dina behov och behov, är det ofta inte fallet och kan vara källa till stor stress i relationer. Ett hälsosammare tillvägagångssätt är att direkt uttrycka våra behov och önskemål till vår partner.

Continue Reading